A nagy nap

2010.08.22. 21:38

Zoi augusztus 19-én 2 éves lett!

Már előre mondtam neki, hogy nemsokára lesz a szülinapja. Persze Ő még nem igazán tudta, hogy mi is az, de azért nagyon belelkesedett, mire a nagy nap elérkezett.

Számoltuk vissza a kis ujján a napokat, vagyis pontosabban azt, hogy mennyit kell még aludni. Tudta, hogy valamire nagyon várunk, bár pontosan fogalma sem volt, hogy mire.

Aztán eljött a nap. Apa előző nap bevásárolta azokat a dolgokat, amik még hiányoztak: torta, gyertya, csomipapír, meg még egy kis ajándék persze a már meglévőkhöz.

Este ünnepeltünk, mert úgy jött össze sajnos a nap az építkezés miatt.

Mire mi hazaértünk a gyerekekkel, apa meggyújtotta a gyertyát, és elővette a becsomagolt ajándékokat.

Zoi meglátta a gyertyákat a tortán... persze apa nem csak kettőt tett rá, hogy legyen mit elfújni! :) Az összeset el kellett fújni ám. Imádta. Aztán kibontogattuk a csomagokat. Volt benne mindenféle jó: könyvek, egy Matukás füzetke amibe rajzoltam neki egy tortát (imádja Matukát!), édes mese DVD, amit reggel szoktunk nézni kakaózás közben; festék, ecset, rajzlap az alkotáshoz - miután másnap kipróbáltuk, ez lett a kedvenc azt hiszem! :)

És mit is tudunk már így két évesen?
Zoi egyedül eszik, bár még elég maszatkásan. Folyékonyan és szépen beszél... jah... és SOKAT!!! :) Egyik kedvencem: "Apa, te! Ne dolgozzál házikóban! Gyere haza! Apa, te! Dinka te!"

És mi a kedvenc játéka?
Imádja a kreatív dolgokat. Ragasztgatni szoktunk képeket újabban, mozaikozunk. A cica, amit turiban vettem neki is nagy kedvence, és pontosan emlékszik, hogy mikor hazahoztam, ki kellett mosni, és már megszáradt, és igazán finom illata van! :) Szeret olvasni (mesekönyvet nézeget, és dumcsizik hozzá), és imádja, ha mesélek neki. Panna babát is imádja, ami egy hosszú hajú nagy baba, legalább feleakkora, mint Zoi. Babakocsiba teszi, és megy vele vásárolni... játékból. Meg főz neki, és meg is eteti.

Kedvenc ételei?
Palacsinta!!! meg még a palacsinta!!! és persze még a palacsinta is!!! Azért jöhet még a pörkölt rizzsel, spaghetti, sajtos/túrós tészta, tojáspörkölt, gomba. Reggelire persze ő is a parizert eszi legszívesebben, vagy a lekváros kenyeret. Gyümölcsből pedig egyértelműen a banán viszi a prímet, de az őszibarack, szőlő, sárgadinnye, szeder még nagy favoritok.

Magassága: 96 cm (kb)

Súlya: 14 kg (kb)

Isten éltesse az én kis angyalkámat sokáig!!!

Szerző: ancsoka

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr602239723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása