Nem könnyű

2009.12.22. 22:41

Újra nagyon sok idő eltelt, hogy nem írtam semmit... Nem könnyű... Melózunk mindketten, amikor meg van időnk, Zoival töltjük. Közben építkezésen jár a fejünk, az után is rohangálunk állandóan. És akkor még nem is beszéltem a cseperedő "kisgolyó"-ról, aki miatt néha pihenni is kell(ene), hisz már a 22. hetet tapossuk.

Mi is változott mióta utóljára írtam? Sokminden! :)

Zoé dumcsizik ezerrel. Annyi mindent mond, hogy nehéz lenne felsorolni. Talán a legújabb az íj (férjemmel együtt íjászunk szabadidőnkben, ezért lóg belőle kettő is a falon), amit taktikusan jí-nak mond. :) Ez csak azért van ám, hogy a kedves szülő nehogy tudja, miről is beszél a kisbékája. :) Főként akkor vicces ez, mikor felnéz este az égre, és a lefogyott Holdra azt kiáltja jíííííííííí... Te meg édes szülő gondolkodj, hogy mit is akar mondani.

Újabban mondja már, hogy anya, meg mama, meg papa. A babát nagyon gyönyörűen mondja, bár mostanában a bácsik is átmentek a "bá"-ból "babá"-ba. Vicces, mikor érett férfiakra mutat rá a boltban vagy az utcán, és elégedetten elkiáltja magát, hogy "baba"! Ezt a szót, és az apát - amit mai napig "pa"-nak mond - csak és kizárólag kényes, magas hangon képes előadni. Meg kellene enni a kis száját érte! :)

Lassan megtanul ugrani is, bár még inkább a popsiján landol... valljuk be, ilyen típusú "ügyességét" sajnos tőlem örökölte és nem apájától. De a toporzékolás az nagyon megy neki... sikítani is tud ám közben, hátha úgy hatásosabb.

Továbbra is jönnek a fogai. De persze ezt sem úgy csináljuk ám, mint más gyerekek. Az első négy foga után úgy következett, hogy kinőtt még kettő (fenn és lenn is egy-egy) metszőfog, mindkettő a jobb oldalon. Aztán vártuk a másik kettőt is. Helyettük azonban bal oldalon hátul kibújt kettő rágófog. Most is a rágófogai jönnek jobb oldalon. Nem tudom mikorra alakul ki ez a fog dolog, de kissé aggaszt, hogy az elsők ilyen kis lusták.

Ha nem 16 hónapos lenne Zoi azt mondanám, hogy beértünk a dackorszakba. Rettenetesen akaratos, meg önfejű, és még hozzá akaratos is... meg még önfejű :) Na ez sem könnyű. Hogy vedd rá a gyereked, hogy ne játéknak fogja fel, mikor te komolyan gondolod?!

A havat imádjuk. Pár napja apa elment szánkót venni (mellesleg nagyon drágák a szánkók manapság), és délután kimentünk szánkózni. Apa húzott mindhármunkat. :) Zoinak annyira fülig ért a szája egész idő alatt, hogy még a hátsó fogai is kilátszottak. Remélem még marad a hó egy darabig, hogy láthassam még ezt a vigyort. Meg hogy lássam, ahogy belegázol a pici lábaival a neki térdig érő hóba, és kacagva próbál előre jutni.

És még mi is?... várjuk a Karácsonyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr231616900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása