Indulás

2010.06.06. 10:54


Mit csinál egy anya, illetve egy apa, amikor vásárolni/kirándulni/játszótérre indul a gyermekével??? Minden hasonlóság az igazihoz csupán a véletlen műve! :)

Ha anya indul:
Előre jól kiszámítja, hogy mikor kell elindulni. Összegyezteti a gyerekek alvás/evés idejét. Aztán elkezdi összepakolni, hogy mire is lesz szüksége ott a gyerek(ek)nek, ahová mennek. Ad a picinek enni/inni ha épp akkor szükséges. Aztán anya felöltözik. Aztán összepakolja a gyerek(ek)et, tisztábateszi, felöltözteti, természetesen összeillő ruhadarabokba, előre tudván, hogy majd milyen cipőt ad rá, megfésüli és esetleg - ha nem kell sapka - frizurát is fésül a picinek. Persze közben anya izzad, rájön, hogy a gyerek összekente a pólóját, és még fésülködni is elfelejtett... rohanva megcsinálja ezeket, majd csinál még inni a picinek és bedob néhány vészeseti ruhadarabot, kaját, az útijátékot és egy újabb adag innivalót - amit a gyerek készülődés közben megivott és persze árvízet fog csinálni a pelusban később - az úticsomagba.

Ha apa indul:
Anya rászól, hogy már menni kellene. Ekkor rájön, hogy oké, de neki még használni kell a fürdőszobát, ami összességében 29 percig tart. Aztán felöltözik, majd a gyerekre ráadja a cipőt és elindul a gyerekkel együtt...

Ha anya ezt hagyja, és a gyerek tényleg nyakig összepisili magát út közben, és egész úton nyűgös lesz, mert se kaja, se innivaló, nem beszélve róla, hogy úgy néz ki, mint egy bohóc az összevissza színű ruhában, akkor apa szörnyen dühös lesz, mikor hazaérnek.
Ha anya ezt nem hagyja, és szól, akkor apa azért lesz dühös, mert ezt ő is tudja, de miért nem lehetett már időben indulni, meg minek egyébként is ez az egész kínlódás: "a gyerek úgysem lesz szomjas, most ivott, bírja ki!". És még a tetejébe jön a "persze, mert rossz apa vagyok, mi?!"

Szóval mit tesz anya???????????? Ha jót akar, összekészíti Ő a gyerek(ek)et, hogy apának már tényleg csak indulni kelljen....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr452060034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása