Jó tesó

2010.06.10. 21:05

jo_teso

Zoi ügyesedik nagyon! Már akkora nagy lány, és annyira okos. Most látom igazán, hogy Kira még kis esetlen, hogy mennyire gyorsan megnőtt!

És Zoi jó tesó... olyan igazi jó tesó! Remélem ez így is marad.

Nagyon várta Kirát már akkor is, mikor még a pocakban volt. Először nem nagyon mertük neki emlegetni, de ahogy nőtt a pocakom, persze egyre feltűnőbb lett, és persze sokat beszéltünk is róla, szóval előbb utóbb ő is megértette, hogy itt lesz valami... kb az ötödik vagy hatodik hónapban jártam, mikor már jól tudta, baba van anya pocakjában.

Onnantól édes dolgokat művelt: a reggeli kakaót megitta, és mikor végzett vele, az aljában mindig marad az üvegnek egy kicsi... egy reggel odabújt, felhajtotta a hálóingem, és odatette a cumisüveget a köldökömhöz, megkínálva ezzel a tesót.
Aztán persze édesebbnél édesebb dolgokat művelt. Elkezdett ugye közben gagyarászni is, és gyorsan megtanulta, hogy "Teeeee"... nah ez volt a tesó az ő nyelvén. Aztán mikor már jobban beszélt és már vártuk nagyon, hogy kijöjjön, mondta neki, hogy "Teee, deje ki!" Imádnivaló volt.

Aztán mikor Kira végre kibújt, és Zoi először látta, kissé meglepődött. De ez csak egy pillanatig tartott, utána már rohant is tovább dolgára. Ennyi. Másnap már puszilgatta, meg simogatta, és ez azóta is tart. Ha este megyünk aludni, és kérek tőle puszit, hát Kira kap hármat is, mire nekem egyet nagy könyörgés után lenyom :)

Aztán látta, hogy tornáztatom. Most ha Kira sír, és mondjuk a földön egy takarón, vagy az ágyunkon fekszik, akkor Zoi megpróbálja megnyugtatni. Megfogja a két lábát, és mint ahogy én is csináltam, tornáztatja. Mondja is hozzá, hogy "be... karika", vagyis hogy behúz, majd terpesztve, karikában kinyújt!

Ilyenkor, már ha Kira sír, mesél is neki. Elmondja neki az "ecce, pecce, kiiiiii...." mondókát a saját nyelvén. Édes nagyon!

Egyelőre a féltékenységet egyetlen dolgon vettük észre: a játékain. Azokat nem adja. Van egy színes, zenélő plüss macija. Már kb fél éve nem is játszott vele, bár az is benn van az ágyban mikor alszik, nem az a favorit. Megmutattam Kirának, mikor Zoi nem volt itthon, és nagyon tetszett neki... hát hiba volt. Amint következőben kértem Zoi-t, hogy hadd mutassam meg Kirának, hatalmas ellenvetéssel fogadta. És azóta is... és semmivel sem lehet meggyőzni.

Szóval most veszek egy ugyanolyan macit Kirának is! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr882072604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása