Kólika, kólika

2010.05.25. 17:49

 

Mit is jelent a szó kólika? Elvileg azt, hogy szegény pici babánk hasfájós! DE... mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ahogy Kira betöltötte a két hetes kort, napra pontosan, elmúlt a sárgasága - kicsit kiskínai volt pár napig - és elkezdődött a kegyetlen ordítás órákon át. Addig álom volt minden nap... evett... aludt... kakilt... Azóta eszik... majd sikítva sír órákig! :( Reméltük, hogy megússzuk, mert Zoi is nagyon küzdött ezzel, és ezt megint végigkínlódni, és végignézni, ahogy a pici szenved... senkinek nem kívánom.

Nappal még csak-csak megvagyunk, de az éjszakák szörnyűek. És persze a pici nem alszik Zoival egy szobában, hogy legalább Ő tudjon aludni... tehát velünk alszik... férjuramnak persze reggel dolgozni kellene menni, szóval... nem könnyű. Veszekszünk, és egymás agyára megyünk!

Arra viszont három nap után rájöttünk, hogy akármennyire is fáj a pocak, a rugalmas hordozókendő minden bajra gyógyír... na meg a cici... :) 
Csak a másodikkal az a baj, hogy így is nagyon sokat eszik, szerintünk azért is fáj a hasa, és ha újra és újra visszateszem cicire, az nem fog segíteni. Tehát a megoldás: járkálni a gyerekkel hordozókendőben............ na de egész nap???????? Ma reggel 5-kor már jelenésem volt a ház közös kertjében, ahol csak róttuk a köröket a picivel, hogy apa legalább még egy órácskát tudjon aludni... Jóistenem! Hogy fogom én ezt végigcsinálni Zoi mellett? Neki ugyanúgy kell a figyelem!!!

Azzal biztatom magam, hogy nem tart soká... Zoinál 7 hetes koráig tartott... kegyetlen volt... de aztán egyik napról a másikra mintha nem is lett volna. Remélem Kira is megússza ennyivel! MAXIMUM ennyivel!

Elgondolkodik azért ilyenkor az ember... babákat műtenek még anyukájuk pocakjában, de egy ilyen dologra nem képes senki megtalálni a megoldást! Talán nem prioritás! Talán egyik orvosnak/kutatónak/tudornak sincs hasfájós gyereke!? És a dühítő válasz, amit az orvos, a védőnő, a kórház sürgősségi osztályának dolgozói (ha beviszed a gyereket, mert már nem látsz más kiutat) mondanak: "Majd kinövi, meg kell várni!"... Hát... kipróbálnám, hogy ha nekik ennyire fájna, mit tennének!!! Talán megvárnák, még kinövik?????????

Szerző: ancsoka

Szólj hozzá!

Címkék: baj baj

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr122030722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása